tisdag 11 december 2012

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Huvudperson i den här underbara boken är Jakob, 16 år. Under sin uppväxt har han hört sin farfar berätta om de besynnerliga barnen. Jacob har trott på alla fantastiska historier och förfasat sig över de underliga fotografier hans farfar har visat för honom. Fotografier av dessa besynnerliga barn med sina speciella förmågor. Han har lyssnat på alla osannolika berättelser tills en dag då han inser deras orimlighet, den dag då sagorna inte berör honom länge. Han tycker att hans farfar bara har hittat på en massa och till och med att han medvetet ljugit för honom.
En dag hittar Jacob sin farfar döende efter att han blivit attackerad av ett av de monster som han känt sig förföljd av så länge. De sista ord Jacobs farfar säger till honom, den bok farfadern lämnat till Jacob och några brev de hittar när de städar hans hus gör att Jacob börjar förstå att det kan ha funnits sanning i historierna om de besynnerliga barnen han hört berättas under sin uppväxt. Tillsammans med sin pappa reser han till ön där Miss Peregrine’s hem för besynnerliga barn ska finnas!
Det går helt enkelt inte att sluta läsa den här boken, man måste få veta hur det ska gå för Jacob. Nu har jag hört att Tim Burton ska filma den, det ser jag verkligen fram emot. Så länge får ni nöja er med författaren Ransom Riggs trailer för boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar