måndag 29 april 2013

Skogsbingelskolan!

Det är tre från varandra fristående böcker i den här serien, Förvandlad, Jag är Love & Pixis bok av Mårten Melin! Det som gör att de hänger ihop är att böckerna utspelar sig på samma skola. Skogsbingelskolan som också kallas Monsterskolan! Förvandlad handlar om Måns som vaknar upp en morgon och känner sig konstig. Eftersom hans fötter är smutsiga och det är lerigt i sängen förstår han att han gått i sömnen utomhus. Just denna morgon vill hans föräldrar ha ett allvarlight samtal med honom och det hela slutar med att han skickas iväg till en internatskola, Skogsbingelskolan. Skumt!

Jag är Love handlar om Love som har en förmåga/förbannelse som gör att så gott som alla blir kära i honom! Det kan vara ganska jobbigt när man aldrig får vara i fred, inte ens på toaletten! Love bor ensam tillsammans med sin mamma men plötsligt en dag kommer hans pappa och hälsar på. Det besöket slutar med att Loves pappa skjutsar honom till Skogsbingelskolan! Lurt!

Den sista boken i serien heter Pixis bok. Pixi är en tjej som är övernaturligt snygg och superstark. Hon har dött i en bilolycka och kommit till himlen. Men hon  återupplivas mot sin vilja och hamnar, hör och häpna, på Skogsbingelskolan! Hmm!

Måns finns med, förutom i Förvandlad, som en karaktär i utkanten både i Jag är Love och i Pixis bok. På samma sätt finns Love med i Pixis bok. Jag gillar verkligen Mårten Melins sätt att skriva. Det är spännande, lite kärlek (utom i Loves fall då!), ja det är något som lockar och som gör att man bara vill läsa mer och mer. Jag har skrivit om en av hans böcker tidigare, Som trolleri, här kan du läsa om den! 
Läs en eller två eller varför inte alla tre! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar